«سراج 24» گزارش می‌دهد؛

اصلاح‌طلبان و مجلس دهم؛ ندای ایرانیان و ریاست‌جمهوری دوازدهم/ پولتیک جوانان اصلاح‌طلب به تندروها

ندای ایرانیان اگر تا قبل از تاسیس حزب، سعی می‌کرد در مقابل اصلاح‌طلبان افراطی و جریان فتنه، کمتر موضع تهاجمی داشته باشد، اکنون نه تنها سکوت نمی کند، بلکه واکنش هایی از خود نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان را به استیصال کشانده است.

به گزارش «سراج24»، ضربتی آمدند؛ در مقابل هجمه‌ها و فحاشی‌ها ایستادگی کردند؛ حزب تشکیل دادند و اکنون در برابر جریان اصلاحات نه تنها کرنش نمی کنند، بلکه آنان را نیز نقد می کندد. جوانانی که امروز با نام "ندای ایرانیان" همچون آتش زیر خاکستر در برابر خودکامگی سران اصلاحات قد راست کرده‌اند، نمی خواهند نام اصلاحات با فتنه عجین باشد. آنان در سال 88 فریب بزرگانشان را خوردند و به عنوان جریانی برانداز در اذهان مردم نقش بسته‌اند. اکنون اما پس از روی کار آمدن دولت اعتدال، آنان به فکر افتادند تا از زسیر یوغ کهنسالان تندروی اصلاحات بیرون بیایند. آنان که خود را یکی از بیش از 50 حزب اصلاح‌طلب می‌دانند، اصلاح‌طلبی را یک فکر و منش می‌دانند و نه حزب سیاسی که برخی آن را انحصاری خود بدانند.

این حزب حتی دعوای اصلاح‌طلب و اصولگرا را اشتباه می‌خواند و از احتمال دعوای بزرگان دو طرف می گوید؛ دعوایی که باید با گذار از آنان حل شود. شهاب طباطبایی، رئیس سابق شاخه جوانان حزب مشارکت و از موسسان حزب جدید ندای ایرانیان زمینه تاسیس ندای ایرانیان را اینگونه توضیح داد: شاید بیش از هشت سال است که ما با دوستان و فعالان شاخه جوانان احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرا جلسات متعددی داشتیم و هم‌اندیشی می‌کردیم. یکی از مسائلی که مورد تفاهم قرار گرفت این بود که ما هیچ پیشینه تمایز و دعوایی با یکدیگر نداشتیم. ممکن است دوستان و عزیزان بزرگ‌تر، از شروع انقلاب و قبل از آن، چالش‌هایی در روش و حتی منش با یکدیگر داشته باشند و این مسئله طی این سال‌ها بیشتر شده است اما در آن جلسات هم‌اندیشی جوانان احزاب متوجه شدیم که ما نقطه افتراقی جز دیدگاه‌های سیاسی‌مان نداریم و پس از مدتی به این جمع‌بندی رسیدم که ضرورتی ندارد ما ادامه‌دهنده اختلافات باشیم بلکه ما می‌توانیم با تکیه و تاکید بر مشترکات گام‌های جدیدی را آغاز کنیم.

تشکیلات تازه تاسیس از کجا آمد؟

صادق خرازی سال ها از سیاست دور بود و بعد از دوران سفارتش در فرانسه در دولت اصلاحات، بیشتر به تحلیل در حوزه سیاست خارجی و بین الملل روی آورد. برگزاری جلساتی در حوزه مسائل بین الملل و دعوت از کارشناسان مشهور از جناح های مختلف سیاسی که اغلب در موسسه اطلاعات برگزار می شد، فعالیت های مدون وی را تشکیل می داد. البته کمتر کسی آن زمان فکر می کرد که دوست صمیمی جواد ظریف و دیپلماتی که این روزها گرد بیماری از وی، شخصیتی نحیف ساخته، در حال طراحی حرکتی نو در بدنه اصلاح طلبی باشد.
اولین جلسه غیر رسمی این تشکل همزمان با ماه رمضان برگزار شد و جمعی از چهره های اصلاح طلب در یک جلسه که بیشتر به دورهمی شباهت داشت، گرد هم آمدند.
صادق خرازی هم در این مراسم شرکت کرد تا یکی از چهره های سن و سالدار «نسل دوم اصلاح طلبان» که سن اکثرشان از ۳۵ سال تجاوز نمی‌کند، باشد؛ همین حضور زمزمه های لیدری خرازی را تقویت کرد.
در این میان اخباری از اعضای شورای مرکزی این تشکل به گوش می رسید. اخبار حکایت از آن داشت که ظاهرا اعضای جوان این تشکیلات بیشتر همان افرادی هستند که در شاخه جوانان حزب مشارکت حضور داشتند.

بالاخره یکی از اعضای شورای مرکزی، در تاریخ ۲۵ مرداد موضوع را در گفت و گو با فارس رسانه ای و «ندا» را متشکل از ۱۲ نفر به عنوان هسته مرکزی معرفی کرد.

وی درباره ترکیب شورای مرکزی هم به گفتن اسم چند عضو بسنده کرد و گفت:‌ چهره‌هایی همچون صادق خرازی، سجاد سالک و رضا شریفی در هسته مرکزی تشکل مذکور هستند.

این فرد مطلع تصریح کرد:‌ در حال حاضر «نـدا» مراحل اولیه ثبت خود را در وزارت کشور انجام داده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس که آیا تاکنون با آقای عارف نیز مذاکره‌ای داشته اید؟ گفت:‌در این خصوص با آقای عارف صحبتی نداشتیم و هنوز هم تصمیمی در این باره نگرفته‌ایم.

وی همچنین درخصوص مطرح شدن نام محمد رضا تاجیک به عنوان تئوریسین این تشکل گفت: این طور نیست که برخی مطرح می‌کنند؛ با آقای تاجیک صحبت‌هایی داشتیم اما تاکنون ارتباط تشکیلاتی نداشتیم.

بنابر این گزارش، عدم مذاکره با عارف به عنوان سیاست مدار اصلاح طلبی که تلاش خود را معطوف به میدان دادن به جوانان در انتخابات بعدی مجلس طرح کرده، نشان می داد که تشکیلات جدید زیاد علاقه مند به همکاری با وی نیست و رویه مستقلی را پیش گرفته است.

اصلاح طلبان چگونه به تشکل جدید نگاه می کنند؟ نفوذی یا نئو اصلاح طلب؟

اولین چهره اصلاح طلبی که از تشکیلات تازه تاسیس تبری جست، محمدرضا تاجیک فعال سیاسی بود.

وی در گفت و گویی تصریح کرد که با تشکیلات تازه تاسیس ندا و صادق خرازی هیچ ارتباطی نداشته و ندارد و در عین حال گفت که نگاه منفی هم به این تشکل تازه تاسیس ندارد.

اما برخی اصلاح طلبان آنقدرها هم از این تحرک صادق خرازی و دوستانش خوشحال نشدند خصوصا وقتی این گروه با تاکید بر «نسل دوم اصلاح طلبی» به میدان پاگذاشت.

محمد علی ابطحی چهره نزدیک به سید محمد خاتمی با کنایه درباره تشکل جدید سخن گفته و در صفحه اجتماعی اش می نویسد: «آقای صادق خرازی برای نجات و نزدیک کردن اصلاحات با حاکمیت تشکیلاتی درست کرده است به نام ندا. مخفف نسل دوم اصلاحات! در طول سال‌های قبل هم چندین تشکل اصلاح‌طلبی برای جایگزینی اصلاحات درست شده بود. این هم یک تشکل جدید. فقط نمی‌دانم چرا آقا صادق خودش را با اینکه همسن و سال ماهاست نسل دوم نامیده؟ شاید به خاطر اینکه دیر به اصلاحات پیوسته، خودش را نسل دوم معرفی می‌کند. در هر حال ما که بخیل نیستیم، مبارک باشد. اما اصلاحات یک جریان عمیق تاریخی است که در بدنه جامعه شکل گرفته و اندیشه‌های آقای خاتمی هم مبنای آن بوده و خواهد بود و نجات بخشی هم لازم ندارد. برای همه تشکل‌ها و احزاب اگر بتوانند در حزبی شدن جامعه نقش ایفا کنند، آرزوی توفیق داریم

احمدپورنجاتی عضو حزب منحله مشارکت نیز در صفحه اجتماعی اش با نگاه تمسخرآمیز درباره «ندا» می گوید: « شنیده ام یک فقره "آقا صادق خرازی" ؛ به قصد قربت و لابد برای پیشبرد روند اصلاح طلبی، یک تشکیلات درست کرده اند به نام " ندا": نسل دومی های اصلاحات! مبارک است.!!

البته "ما ملت شریف و شهیدپرور و همیشه حاضر در صحنه"، بخیل نیستیم اما متاسفانه اندکی "دو هزاری" مان کژ و کوژ شده و متوجه نمی شویم که برخی عزیزان - که بنابر اخبار هدهد فضول- در انتخابات ۹۲ عنایتشان شامل حال سردار قالیباف بود، همچین یهویی دچار "ویار اصلاحات پاستوریزه" شده اند و انشاالله برای مجلس آینده، "ندا"یشان در خواهد آمد؟!

این "نوه"ی نسل سومی "عمه جان" بنده هم قصد دارد تشکیلاتی درست کند به نام: "نسا":

نسل سومی های اصلاحات

احمد شیرزاد عضو دیگر حزب منحله مشارکت نیز که بیشتر اعضای تشکل تازه تاسیس از شاخه جوانان همین حزب منحله هستند، درباره این تشکل تازه تاسیس تصریح کرد: « نصیحت ما به گروه‌های جدید این است که سیاست مسیر پرمخاطره‌ای دارد و هرگونه کار عجولانه‌ای مخاطره‌آمیز است و منجر به عکس‌العمل‌هایی می‌شود،‌که مد نظر آنها هم نیست از این رو گروه‌ها باید با طمأنینه و صبر حرکت کنند و تلاش نکنند که یک شبه ره چند ده ساله را بروند

این فعال اصلاح‌طلب گفت: «لازم است جریان‌های جدید اسم مشخص و معنی‌دار،‌هویت جریان مشخص شود و به صراحت بیان شود که چه کسانی خواستار ایجاد تشکل جدید هستند و خط و ربط خود را نیز بیان کنند

بنابر این گزارش، محسن صفایی فراهانی عضو دیگر حزب منحله مشارکت نیز نظر منفی اش درباره تشکل ندا را اینگونه بیان می کند: « راه‌اندازی تشکل ندا به آن معناست که اصلاحات باید با یک نگاه جدید وارد عرصه سیاست شود و به نظر من این تعریف کاملا اشتباه است

در این میان رسانه های اصلاح طلب هم روی خوشی به تشکل تازه تاسیس نشان نداده و به عنوان مثال سایت انصاف نیوز از سایت های نزدیک به اصلاح طلبان و دولت در گزارشی تشکل جدید را «ندای بی موقع صادق خرازی» خواند.

اما سردرگمی اصلاح طلبان درباره ماهیت تشکل جدید هم در نوع خود قابل تامل است.

چهره های تاثیرگذار سیاسی اصلاح طلب از ماهیت تشکلی که اعضای آن در جلسات محفلی اصلاحات حاضر می شوند با خبر نیستند و این شاید یعنی «ندا» بدون سروصدا راهش را از نسل اولی ها جدا کرده.

 

اما ندایی ها این انتقادات را تحمل کردند و اکنون زمان پاسخ دادنشان است. صادق خرازی پدر معنوی این حزب تازه تاسیس در گفتگویی از دست بالای حزب ندای ایرانیان و همچنین احتمال ورودش در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 گفته است. او در پاسخ به این سوال که "برخی می‌گویند اینکه اکثر شورای مرکزی ندا از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب‌اند به این خاطر است که فضای رسانه‌ای برای حضور در انتخابات دوازدهم آماده شود" گفته بود، به‌قول آمریکایی‌ها هیچ چیز غیرممکن نیست و همه‌چیز محتمل است، بنابراین احتمال دارد که من هم برای انتخابات 96 بیایم.

ندای ایرانیان اگر تا قبل از تاسیس حزب، سعی می‌کرد در مقابل اصلاح‌طلبان افراطی و جریان فتنه، کمتر موضع تهاجمی داشته باشد، اکنون نه تنها سکوت نمی کند، بلکه واکنش هایی از خود نشان می‌دهد که اصلاح‌طلبان را به استیصال کشانده است. اعلام احتمال کاندیداتوری صادق خرازی در سال 96، یکی از این موارد است تا جایی که اکبر  منتجبی دستیار سردبیر هفته‌نامه صدا و ماهنامه‌ مهرنامه، در یکی از پست‌های خود نوشت: "صادق خان خرازی ، دبیرکل حزب ندا به خبرگزاری اصولگرای تسنیم گفته است که در انتخابات ریاست‌جمهوری 96 کاندیدا می شود. از اول هم معلوم بود که " ندا" چه دست فرمونی دارد و برای چه ماموریتی تشکیل شده است. خدا عاقبت همه را ختم به خیر کند."

جالب اینجاست که در حالی که اصلاح‌طلبان در فکر مجلس دهم و حل اختلافات بین جریان اصلاحات هستند، ندای ایرانیان، چند گام جلوتر قرار دارد و از انتخابات دوازدهم و کاندیداتوری‌اش می‌گوید. حال اینکه این حزب قطعا در انتخابات مجلس دهم نیز بی سخن نخواهد نشست و احتمال ارائه لیستی جداگانه را که همگی از جوانان نسل دوم اصلاحات هستند، از سوی آنان دور از انتظار نیست.

اخبار مرتبط